Sernik Wiedeński


  • pu-members

    SERNIK WIEDEŃSK

    text alternatywny foto.by internet

    SKŁADNIKI:

    1. 1kg twarogu
    2. 6 jaj
    3. 40 dag cukru pudru
    4. 10 dag kaszy manny (2 garstki)
    5. Aromat pomarańczowy
    6. Rodzynki
    7. Cukier waniliowy
    8. Trochę soli
    9. 10 dag masła

    WYKONANIE: (wersja dla wprawionych KOBIET)

    Twaróg przepuść przez maszynkę (do mięsa) razem z masłem
    (Preferowany ser to gotowy z pudełka) Żółtka utrzeć z cukrem pudrem.
    Dodać to do sera z masłem i dodać kasze mannę .
    Białka ubić na pianę – następnie ubite białka dodać do sera i delikatnie wymieszać.
    Blachę wysmarować masłem- położyć papier do pieczenia.
    Wlać masę i wstawić do piekarnika.Piec ok. 60min w temp.180⁰C

    smacznego


Log in to reply